Projecten

Onze opdrachtgevers zetten zich stuk voor stuk in om maatschappelijke problemen tegen te gaan. Zij zijn bereid om te innoveren en samen te werken met belangrijke organisaties.  Wij hechten veel waarde aan de relatie met onze opdrachtgevers en de maatschappelijke impact die zij willen maken. 

Op deze pagina vertellen onze opdrachtgevers wat de waarde van ons onderzoek is geweest en hoe zij met het onderzoek aan de slag zijn gegaan. 

Onderzoekshuis - Wij gaan in gesprek met jouw doelgroep.

Het grootste vraagstuk waar Denise van Wijk, projectmedewerker bij de Gemeente Rotterdam, zich samen met haar team mee bezighoudt is hoe zij digitale arbeidsontwikkeling van werkzoekende Rotterdammers mogelijk kunnen maken waardoor zij beter kunnen participeren in de samenleving.

Sigrid Schuurmann, programmamanager gfe+t bij de Gemeente Rotterdam, houdt zich op dagelijkse basis bezig met het in haar ogen noodzakelijke doel om groente-, fruit-, etensresten- en tuinafval (gfe+t) correct te scheiden. Het doel is om alle laag- en hoogbouwbewoners in Rotterdam gfe+t te laten scheiden.

Marcel Dela Haije stadsmarinier in Rotterdam, richt zich sinds 2014 op veiligheid in Rotterdam Zuid. Samen met partners zet Marcel zich in om de winkelstraten Beijerlandselaan en Groene Hilledijk in de Rotterdamse wijk Feijenoord te transformeren met als doel een prettigere winkel- en woonomgeving.

Nienke Riemersma is sinds 2016 werkzaam als stadsmarinier High Impact Crime (HIC) en sinds juni 2019 ook voor het onderwerp Excessief geweld bij de gemeente Rotterdam. High Impact Crimes bestaan uit woninginbraken, overvallen en straatroven. Nienke wil helpen te voorkomen dat bewoners slachtoffer worden van een delict.

Mouna Tariky, beleidsadviseur bij de gemeente Rotterdam, werkt aan verschillende onderwerpen binnen het thema ‘jeugd’, waaronder het leerlingenvervoer in Rotterdam. Leerlingen met een mentale of fysieke beperking gebruik maken van het leerlingenvervoer waardoor deze leerlingen zelfstandig kunnen reizen.

Arno Struik en Maurice Schweitzer, beide werkzaam bij de gemeente Rotterdam, zijn verantwoordelijk voor de hygiëne in Rotterdam en de verwerking van afval. De openbare buitenruimten schoonhouden met betrekking tot afval in Rotterdam en de behoeften van de bewoners per wijk staan hierbij centraal.

Jessie van Ooijen, Projectleider Trajectbegeleiding Programma Schuldenaanpak, heeft als doel om om de schulddienstverlening voor Rotterdammers met financiële problemen toegankelijker te maken, omdat blijkt dat veel mensen met financiële problemen de ondersteuning vanuit de gemeente nog onvoldoende weten te vinden.

Vincent Busch, onderzoeker, wil beleid, praktijk en wetenschap verbinden in het kader van het gemeentelijk programma de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG) gericht op kinderen. Hij houdt zich bezig met mooie beleidsmatige vraagstukken waarin hij een makelaarsrol vervult door beleid en praktijk met elkaar te verbinden.

Linda Schonewille, programma manager Sport en Vrije tijd bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten en deelprogramma’s zoals ‘Team:Fit samen voor een gezondere sportkantine’. Met Team:Fit helpen zij sportclubs om het aanbod binnen de kantine gezonder te maken.

Grietje Maters en Sonja Mallan, beiden werkzaam bij de gemeente Rotterdam, zetten zich onder andere in voor het onderwerp dierenwelzijn. Grietje is beleidsadviseur, haar taken bestaan onder andere uit het opstellen van nieuw beleid. Sonja is communicatieadviseur en vertaalt het beleid naar een duidelijke boodschap aan de Rotterdammers.

Désirée van Dijk, programmamanager binnen de gemeente Rotterdam, is verantwoordelijk voor het programma Kiezen voor Techniek en Technologie. Dit doet zij voor het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling binnen de afdeling Onderwijs. Zij wil jongeren kansen bieden om kennis te maken met de wereld van techniek en hen leren wat er met techniek mogelijk is.

Steven Wierckx is eigenaar van Veelzijdig Veilig. Veelzijdig Veilig opereert namens gemeenten in de ‘frontlijn’ en spreekt de taal van de staat én die van de straat en werkt op de grens tussen overheid, organisaties en samenleving om patronen te veranderen die ten grondslag liggen aan de problemen.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.