Projecten

Onze opdrachtgevers zetten zich stuk voor stuk in om maatschappelijke problemen tegen te gaan. Zij zijn bereid om te innoveren en samen te werken met belangrijke organisaties.  Wij hechten veel waarde aan de relatie met onze opdrachtgevers en de maatschappelijke impact die zij willen maken. 

Op deze pagina vertellen onze opdrachtgevers wat de waarde van ons onderzoek is geweest en hoe zij met het onderzoek aan de slag zijn gegaan. 

Onderzoekshuis - Wij gaan in gesprek met jouw doelgroep.

Voorne aan Zee herijkt het vrijwilligersbeleid op basis van verdiepend onderzoek naar wat vrijwilligers echt nodig hebben. De verhalen uit de praktijk geven richting aan nieuwe keuzes, zoals een toegankelijk loket en meer aandacht voor waardering en samenwerking.

In Nissewaard brachten we via verdiepend onderzoek de behoeften van mantelzorgers in beeld, van jong tot oud. De inzichten helpen de gemeente om passende ondersteuning te bieden en vormen de basis voor de Uitvoeringsagenda Mantelzorg 2024–2026. Zo kunnen mantelzorgers zich beter gehoord, erkend en geholpen voelen.

Met social marketingonderzoek brachten we in kaart hoe ouders en kinderen op de BES-eilanden het beste bereikt worden met gezonde leefstijlboodschappen. De inzichten helpen JOGG en scholen om communicatie en programma’s beter te laten aansluiten op hun belevingswereld.

Voor JOGG Team:Fit onderzochten we hoe sport- en buurtlocaties hun omgeving gezonder maken. De ervaringen van beheerders en gebruikers geven richting aan slimme keuzes voor ondersteuning, communicatie en samenwerking.

We onderzochten hoe sportregisseurs de toolbox van Sportbedrijf Rotterdam gebruiken om Rotterdammers in beweging te krijgen. De inzichten helpen om de ondersteuning beter te laten aansluiten bij wat werkt in de praktijk.

We onderzochten wat Rotterdammers nodig hebben om (weer) in beweging te komen, met aandacht voor verschillende levensfasen en wijken. De inzichten helpen Sportbedrijf Rotterdam om hun aanpak per wijk scherper te maken en beter aan te sluiten bij de leefwereld van bewoners.

We onderzochten hoe bewoners in Pendrecht denken over aardgasvrij wonen en wat ze nodig hebben om stappen te zetten. De uitkomsten geven de gemeente en partners concrete handvatten voor communicatie, vertrouwen en samenwerking in de wijk.

We onderzochten wat bewoners drijft en belemmert om mee te doen aan collectieve energie-initiatieven. De inzichten helpen de gemeente Rotterdam om bewonersgerichter te werken aan een energieneutrale stad in 2050.

We onderzochten wat ouderen nodig hebben om langer gezond en waardig thuis te wonen. De inzichten helpen de gemeente Rotterdam om eerder signalen op te vangen en gerichter te ondersteunen met passende zorg en betrokkenheid uit de buurt.

We onderzochten wat werkzoekenden nodig hebben om hun digitale vaardigheden te verbeteren. De inzichten helpen de gemeente Rotterdam om aanbod en communicatie beter te laten aansluiten bij hun leefwereld en motivatie.

Sigrid Schuurmann, programmamanager gfe+t bij de Gemeente Rotterdam, houdt zich op dagelijkse basis bezig met het in haar ogen noodzakelijke doel om groente-, fruit-, etensresten- en tuinafval (gfe+t) correct te scheiden. Het doel is om alle laag- en hoogbouwbewoners in Rotterdam gfe+t te laten scheiden.

Marcel Dela Haije stadsmarinier in Rotterdam, richt zich sinds 2014 op veiligheid in Rotterdam Zuid. Samen met partners zet Marcel zich in om de winkelstraten Beijerlandselaan en Groene Hilledijk in de Rotterdamse wijk Feijenoord te transformeren met als doel een prettigere winkel- en woonomgeving.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.