Home » Sociale thema’s » Leefbaarheid
Leefbaarheid
Op het gebied van leefbaarheid is het belangrijk om bewoners te betrekken. Zij zijn immers degene die in het gebied woonachtig zijn. Het is daarom belangrijk om voldoende zicht te hebben op de wensen en eisen van bewoners. Welke omgevingsfactoren dragen bij aan de leefbaarheid? Welke factoren doen volgens bewoners afbreuk aan de leefbaarheid? En wat is er volgens bewoners nodig om de leefbaarheid in het gebied of een woonwijk te verbeteren?
Heb jij als organisatie een maatschappelijk vraagstuk dat betrekking heeft op het thema ‘Leefbaarheid’? Dan kunnen wij je ondersteunen door diepgaand en kwalitatief onderzoek uit te voeren onder jouw doelgroep.
Maatschappelijke vraagstukken
- Het verminderen van het straatvuil in de openbare ruimte
- Het versterken van de sociale cohesie in een gebied
- Het verbeteren van het contact tussen bewoners en winkeliers
- Het tegengaan van burenoverlast, zoals geluidsoverlast
- Het verbeteren van de fysieke omgeving en de voorzieningen
Wil jij een doelgroep in beweging brengen? Neem dan vrijblijvend contact op met gedragsexpert Ida Kersseboom via 06-24557911 of ida@onderzoekshuis.nl.
Bijhorende projecten
Bekijk hier de onderzoeken die wij voor onze opdrachtgevers hebben gedaan op het gebied van ‘Leefbaarheid.’
Gemeente Rotterdam wil ouderen ondersteunen ter voorkoming van verwaarlozing
Irene Wiezer, senior beleidsadviseur Zorg/Wmo bij de gemeente Rotterdam “Het gebeurt nog te vaak dat een Rotterdammer lang eenzaam thuiszit of zelfs dagenlang overleden in
Winst behalen in Rotterdam met het scheiden van de afvalstroom gfe+t
Sigrid Schuurmann, programmamanager gfe+t bij de Gemeente Rotterdam, houdt zich op dagelijkse basis bezig met het in haar ogen noodzakelijke doel om groente-, fruit-, etensresten- en tuinafval (gfe+t) correct te scheiden. Het doel is om alle laag- en hoogbouwbewoners in Rotterdam gfe+t te laten scheiden.