Strategietraject

In vier sessies werken we samen een strategie uit op basis van de inzichten uit het onderzoek. We passen technieken en tools uit de commerciële marketing toe op de inzichten van het doelgroeponderzoek.
Hierdoor ontstaat een strategie waarbij de behoeften van de doelgroep centraal staat.

In het ontwerpen van de juiste interventies is een vertaalslag nodig van onderzoek naar uitvoering. In het strategietraject maken we de stappen concreet en betrekken we samen de juiste partners. Zo ontstaat er draagvlak en kunnen we snel aan de slag met de inzichten uit het onderzoek. 

Onderzoekshuis - Tessa de Groot - Lucy Schreutelkamp
Rechtdoor - Wij gaan in gesprek met jouw doelgroep.

Wat houdt een strategietraject in?

Met de input uit het social marketing onderzoek heeft u praktisch inzicht in de leefwereld van de doelgroep. Dit is het punt waar we de vertaalslag maken naar het ontwerpen van interventies die aansluiten bij het onderzoek. We doen dat in 4 sessies, waarbij we ontwerpgericht aan de slag gaan met relevante stakeholders:

Sessie 1: Doelstelling en focus bepalen Hier definiëren we duidelijke doelstellingen en bepalen we de focus van uw social marketing strategie. We leggen de basis voor een resultaatgerichte aanpak.

Sessie 2: Een passende boodschap (value proposition) In deze sessie ontwikkelen we een krachtige waardepropositie die uw doelgroep aanspreekt en motiveert tot gewenst gedrag.

Sessie 3: Social marketing interventies ontwerpen We creëren effectieve interventies op basis van gedragswetenschappen en bewezen methoden uit social marketing. Hiermee sturen we gedragsverandering op een positieve en duurzame manier.

Sessie 4: Communicatie Deze sessie richt zich op het opstellen van een doelgericht communicatieplan. We identificeren de beste kanalen, boodschappen en benaderingen om uw doelgroep te bereiken en te overtuigen.

Aan het einde van het traject ontvangt u een uitgebreid strategiedocument waarin alle bovengenoemde onderdelen gedetailleerd zijn uitgewerkt.

Heeft u interesse in het ontwerpen van een strategie?

Of bent u geïnteresseerd in een actieve strategiesessie met uw team? We bespreken graag de mogelijkheden.

Kijk hier voor meer informatie over:

Onderzoekshuis Pretesting

Pretesting

Ondezoekshuis - Strategiessie Team

Strategiesessie

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.