Sociale thema’s

Een maatschappelijk probleem is een ongewenste situatie in de samenleving waar een relatief grote groep mensen bij betrokken is. In dit geval is het belangrijk om gedrag positief te beïnvloeden. De situatie waarin sprake is van ongewenst gedrag vraagt om een aanpak en dit kan een aanleiding zijn om eerst onderzoek te laten doen. 

Wij ondersteunen opdrachtgevers bij  verschillende sociale thema’s. Binnen ieder thema spelen weer andere  maatschappelijke vraagstukken. Klik op een van onderstaande thema’s voor meer informatie. 

Onderzoekshuis - Tessa de Groot - Lucy Schreutelkamp
Onderzoekshuis veiligheid

Veiligheid

Het thema veiligheid gaat over een veilige omgeving waarin geen ruimte is voor criminele of ondermijnende activiteiten. Zet jij je in voor het thema veiligheid? Klik dan hier.

Onderzoekshuis sport en beweging

Sport & Beweging

Binnen dit thema bekijken we hoe doelgroepen gemotiveerd kunnen worden op het gebied van sport en beweging. Richt jij je op het verbeteren van het sportklimaat? Klik dan hier.

Onderzoekshuis Gezonde Leefstijl

Gezonde Leefstijl

Binnen dit thema ligt de focus op het tegengaan van overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik. Wat heeft de doelgroep nodig? Klik hier voor informatie.

Onderzoekshuis duurzaamheid

Duurzaamheid

Het thema duurzaamheid is een breed en veelomvattend begrip. Zet jij je in voor de energietransitie of het hergebruik van reststromen? Klik dan hier.

Onderzoekshuis werk

Werk & Inkomen

Binnen dit thema worden diverse vraagstukken behandeld. Van het toeleiden naar werk tot aan ondersteuning bij geldzorgen. Klik hier voor meer informatie over dit thema.

Onderzoekshuis leefbaarheid

Leefbaarheid

Binnen het thema leefbaarheid brengen we de gewenste omgevingsfactoren in kaart vanuit het perspectief van bewoners. Wil jij de leefbaarheid in een gebied verbeteren? Klik dan hier.

Onderzoekshuis - jeugd & gezin

Jeugd & Gezin

Binnen dit thema worden vraagstukken behandelt gericht op (preventieve) ondersteuning ter bevordering van de ontwikkeling van het kind.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.