Veiligheid

Op het gebied van veiligheid is het belangrijk om goed zicht te hebben op de houding en het gedrag van de doelgroep. Hoe kunnen we er voor zorgen dat mensen een melding maken van criminele activiteiten en verdachte situaties? Hoe bereiken we bewoners op het gebied van preventie?

Ook is het binnen dit thema belangrijk dat zowel slachtoffers als daders van criminele activiteiten de juiste zorg en ondersteuning krijgen om te reïntegreren in de maatschappij. Wat hebben zij nodig? Door wie worden zij graag geholpen? En welke inzet spreekt het meest aan? Door de doelgroep inspraak te geven in de ondersteuning wordt de kans op recidive verkleind. 

Onderzoekshuis - Tessa de Groot - Lucy Schreutelkamp
Onderzoekshuis - Ida Kersseboom - Mike Ajawaila

Maatschappelijke vraagstukken

 Wil jij een doelgroep in beweging brengen? Neem dan vrijblijvend contact op met gedragsexpert Ida Kersseboom via 06-24557911 of ida@onderzoekshuis.nl

Bijhorende projecten

Bekijk hier de onderzoeken die wij voor onze opdrachtgevers hebben gedaan op het gebied van ‘Veiligheid.’

Onderzoekshuis Nienke Riemersma Gemeente Rotterdam

Het voorkomen dat bewoners slachtoffer worden van een delict

Nienke Riemersma is sinds 2016 werkzaam als stadsmarinier High Impact Crime (HIC) en sinds juni 2019 ook voor het onderwerp Excessief geweld bij de gemeente Rotterdam. High Impact Crimes bestaan uit woninginbraken, overvallen en straatroven. Nienke wil helpen te voorkomen dat bewoners slachtoffer worden van een delict.

Lees meer »

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.